21 reaktion på “Paris tips

 1. Renting a city bike and seeing the neighbourhoods street by street. Ending the journey to Bastille and its beautiful streets. For lunch a falafel pita, so delicious one I got in June.

  Bon voyage!

 2. Älskade Paris!
  - Deyrolle på Rue de Bac, magiskt! Googla och kolla!
  - skippa Colette, hypat men verkligen inget särskillt om du inte är fett rik
  - Porte de Vanves loppisen är fin
  - Clingancourtloppisen och särskillt Paul Bert delen där är ett måste, inredningsinspiration till himlen och tillbaks
  - drick kaffet inne i baren, kostar typ halva priset och du dricker det tillsammans med andra än bara turister (även fast man själv är en såklart)
  - bunkra upp hudvård från dom franska apoteken
  - Oberkampf är lite som Berlin i Paris eller tvärtom
  - Marais, Marais, Marais
  Ha en underbar resa!
  - missa för allt i världen inte Serge Lutens butiken i Grand Palais parken

 3. Jag har nyligen hittat till din blogg, och tycker den är jättefin! Förstår inte att jag har missat den ända fram tills nu… Paris är helt underbart! Jag såg att en annan tjej tipsat om Rue Moufftard, och det gör hon helt rätt i, det är en underbar gata med massa “hål i väggen”, många delikatessbutiker, många vackra färger och en helt underbar parisisk känsla! Macaroons från Ladurée är ju också ett måste. Deras “flagship store” på Champs Elysées brukar vara fullsmockad, men i huvudentréen på det stora varuhuset Printemps har de också en öppen butik, och där är det i stort sett ingen kö alls.

  På min blogg http://www.baraenkakatill.se under kategorin Mat på resor finns flera bilder från när syrran och jag var i Paris i april, det finns bland annat ett helt inlägg om underbara Rue Moufftard. Och Montmartre uppe vid den vita kyrkan Sacre Coeur är ett måste! :-)

  Önskar dig en jättehärlig resa!

 4. Hej!
  Du måste besöka la favorite, besök dem på facebook, underbar miljö och mat!
  Kan även varmt rekommendera att spendera mycket tid i Marais- magisk plats att befinna sig på, där finns allt som en Paris resa ska innehålla!

 5. Hej!
  Vi var där i juli och jag gillade de latinska kvarteren bäst och för att nämna en enda gata du inte får missa är det – Rue Mouffertard! (har skrivit om det på min blogg under juli månad) Myllrande gata med mysiga ställen.
  Restaurang på lilla ön mitt i Paris: Chalet des Iles – man får åka en båt över en flod typ 20 m.

  Ha en fantastisk resa!
  Camilla

 6. Att fika på Starbucks är kanske inte det första man tänker på när man är i Paris, men deras lokal vid Operan är faktiskt riktigt pampiga med högt i tag och kristallkronor, fint att kvälls/nattfika på.

  Annars är Montmarte mysigt att strosa i!
  Fantastisk stad, hoppas du får det fint!

 7. Jag har en hel radda med tips: (ska åka dit den 4 oktober så har precis kollat runt)
  Hänga i marais framförallt. Här finns affärer som Calourette, APC, The collection, blombutiken Hysope & Cie, tehuset Mariages Freres. Sen finns också le pain quotidien och rose bakery för frukost/lunch. Eller en falafel på Chez Hannah. Matmarknaden Le Marche des enfants rouge ligger också i området. Och du måste såklart gå till Merci. Annars känner jag mig sugen på att kolla in Isabel Marant, Habitat och Sonia Rykiel (som också har en outletbutik) och bokhandeln The lazy dog. Sen en tur till Colette kanske? Sen finns ju Bon Marche´s matavdelning. Och äta macrons på ladurée och dricka bubbel. Gå på loppisar eller i secondhandaffärer på rue charlemagne i le village St Paul. Dricka drink på hotel Costes. Har säkert missat massa men det är ju en början iallafall… Ha en härlig resa! Vi hörs på mejl och försöker boka in den där dejten! /Maria

 8. Jag har inga tips för jag aldrig varit där, men Paris är en av de städer jag kommer besöka framöver (hoppas jag iallafall) så dela gärna med dig av de tips du får sen :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>