En utmaning

Foto: @tantjohanna på instagram

Nu bryter jag semestertystnaden med en utmaning som jag fick av Elsa på Hälsö för ett tag sedan. Om ni har missat hennes blogg får ni gå in och kolla omedelbart! Elsa och hennes familj har precis renoverat klart ett underbart gammalt skärgårdshus på Hälsö här utanför Göteborg och det har inte varit en liten lätt renovering. Detta är människor som gör saker på riktigt sådär som jag gillar! Här kommer mina svar på utmaningen, med risk för att det blir en Johanna overload nu men det bjuder jag på!

1. Vad jobbar du med, och är det vad du alltid har velat jobba med?

Jag driver eget företag som frilansande inredningsstylist och håller just nu på och startar upp två stycken väldigt roliga projekt/företag med Amelia som jag kommer kunna berätta mer om väldigt snart. Jag har alltid varit väldigt målinriktad och säker på vad jag har velat jobba med, förr trodde jag att inköpare inom modebranschen var mitt drömjobb. Jag gick textilinrikting på gymnasiet för att sedan jobba i butik och studerade vidare för att bli inköpsassistent, här började jag tvivla lite men körde på ändå. Kanske skulle det bli bättre bara jag blev inköpare? Inköpare blev jag men inte hjälpte det, den där gnagande känslan av att “detta är nog inte rätt för mig ändå” fanns inom mig varje dag och jag började fundera på vad jag ville göra istället. Bloggen hade jag som en ventil för mitt inredningsintresse och jag avundades alla som kunde försörja sig som stylister, för inte kunde JAG försörja mig på något sådant. Nej, någon måtta fick det ju vara! Idealet var väl ändå att ha ett välbetalt, prestigefyllt jobb men massor av resor, fin bil, bostadsrätt, 5 veckors semester och sedan när man gjort sin karriär är det dags för barn och hus. Vad mer kan man egentligen begära? Det är ju såhär de allra flesta lever, skönt med en säker lön varje månad och vad gör det om man har migrän i en vecka i sträck ibland? Lite fick man ju tåla! Eller kanske inte? Varför skulle inte jag kunna driva eget företag och göra sådant som jag på riktigt brinner för att göra? Ja tankarna malde runt i huvudet på mig och  jag började kontakta personer som jobbade med det jag ville göra. Jag fick massor med positiv respons, bra tips och råd som jag skulle ha med mig på vägen och så hade jag några människor i min omgivning som peppade mig till att tro på mig själv och våga satsa, så till slut vågade jag. Efter 7 år i modebranschen sa jag upp mig från det där jobbet som egentligen hade allt jag tidigare drömt om och det är det absolut bästa jag gjort.

2. Varför började du att blogga, och hur länge har du bloggat?

Jag kommer egentligen inte ihåg någon speciell anledning till att jag började blogga utan jag hade följt ett gäng bloggare ett bra tag och tänkte väl att det vore roligt med en egen så den 29:e december 2009 gör jag mitt allra första inlägg och Tant Johanna var därmed född.

3. Vad eller vem inspirerar dig?

Det finns massor som inspirerar mig! Vackra miljöer, bilder, dofter, naturen, mat, filmer, böcker, texter, gamla hus, Gotland, butiker, resor, blommor, träning, prylar, känslor, havet, människor i alla åldrar, mina vänner, min familj och självklart min fästman A. Jag har även haft turen att ha otroligt inspirerande kvinnor i min närhet, jag har enbart jobbat på företag där jag haft kvinnliga chefer/ägare och det är jag väldigt tacksam över. Från dem har jag lärt mig massor och fått egenskaper som jag förhoppningsvis alltid kommer bära med mig. Frida Ramstedt som driver trendenser.se har alltid varit en inspirationskälla och så har hon  alltid peppat och svarat på mina tusentals frågor, likaså Hanna Wessman som driver Hannas Room. Malin Wikerberg som driver Lite Kalabalik och kommunikationsbyrån Lite Attention är också en stor inspirationskälla till mig och en jäkel på att peppa. Smart, rolig, varm och generös är hon dessutom! Som om ovan inte skulle vara nog så träffades jag och Amelia Lönngren Widell när hon och hennes Ea var hemma hos oss och fotade i september förra året och har sedan dess hållit kontakten, en kontakt som blivit till vänskap och så mycket inspiration att det har svämmat över till två företag ihop. Det ni! Inspiration finns det alltså gott om i mitt liv.

4. Om du fick vara kändis för en dag – vem skulle du vilja vara då, och varför?

Så svår fråga! Jag har faktiskt ingen aning men om Coco Chanel hade levt hade jag gärna velat vara henne för en dag.

5. Om du fick resa bakåt i tiden – vilken tidsperiod eller händelse skulle du vilja vara med om, och varför?

Då skulle jag helt klart vilja leva i Paris på 1920-talet. Modet, bilarna, miljöerna, livet, konstnärerna, författarna, romantiken och friheten.

6. Vad gör du om 10 år?

Massor med roligt hoppas jag! Mitt och Amelias företag är såpass lönsamt och stort att vi har anställt några personer och vi fortsätter utveckla koncepten samt att jag jobbar på med det som jag brinner för. Styling, kommunikation, inspirera och utveckla! Jag och A njuter av vårt liv tillsammans och några barn kanske har har tillkommit, minst 3 max 5 är vår devis. Kanske inte alla på 10 år men några vore härligt. Och så kanske det där huset eller stugan vid havet har blivit vårt, jag vet inte vart det ligger eller hur det ser ut än men det ger sig med tiden.

Hjälp så långt det blev men så kul att tänka efter lite. Jag skickar inte vidare till någon speciell utan hoppas på att den som känner sig sugen antar denna utmaning och kommenterar i här i inlägget så att jag hittar till era svar.

Kram J

15 reaktion på “En utmaning

 1. Måste börja med att tacka för en superinspirerande blogg, fantastiskt att vila ögonen på alla dina konstnärliga och vackra bilder. Jag följer ingen blogg överhuvudtaget, men din tycks jag återkomma till vilket jag tycker att du ska ta som en komplimang!

  Att läsa att du lämnade tryggheten och följde din inre kompass och dröm, stärkte en låga inom mig. En låga som tänts och som vuxit sig starkare och starkare senaste året/halvåret. Det är just det du beskrev och redan genomgått, känslan av att det jag gör inte är rätt för mig, att jag brinner för något annat (Har genomgått en treårig högskoleutbildning och enbart arbetat i yrket i snart 2 år). Jag befinner mig i skedet då jag filurar och reflekterar över vad det är jag egentligen vill göra och brinner mest för, den där “det är så svårt att lyckas inom den branschen” eller “jag är inte tillräckligt talangfull” tar ibland över mina tankar, men nästa dag sitter jag där igen och tänker att jag visst måste ta tag i detta… Jag hoppas att jag kommer våga ta steget precis som du gjort. Det är foto, kläder och inredning som är min stora passion i livet. Möjligheten att förena sin passion och hobby med sitt yrke är som en dröm…. Du inspirerar mig till att vilja och kunna förverkliga min dröm, nu!
  Varma Kramar

  • Åh så glad jag blev för din fina kommentar. Tack snälla! Vilken ära att få ensam blogginspiratiör till dig.
   Jag vet precis hur du känner men glöm inte av att det är du som vet vad som är bäst för dig, låt det få ta lite tid men ge aldrig upp dina drömmar.
   Lycka till med allt!
   Kramar Johanna

 2. Hej! Tack för en otroligt fin blogg, riktigt fin inspiration och du är mycket duktig :)
  Jag sa upp mig nu i somras från en fast anställning på banken sedan 5 år, nu ska jag göra det jag tycker är kul, det jag brinner för.
  Önska mig lycka till ;)
  Ha en fin fortsatt sommar, tänker lägga till din underbara blogg som bokmärke.

 3. Underbart att läsa! Och att bara våga är grejen. :) Du kommer med all sannolikhet att bli jätteframgångs rik i vad du än tar dig för.
  Kram, Lina

 4. Så kul att läsa detta, Johanna! Och jag är SÄKER på att det kommer gå vägen för dig! Hela vägen. All din talang, känsla, hårda arbete, vilja, målinriktning, positivitet och aura kommer ta precis dit du vill! Du inspirerar. Tack. Och du är grym. All lycka i världen! Puss!

 5. Vilken bra utmaning!! Gick rakt in i hjärtat det du svarat, kanske för att jag kände igen mig i massor… får se om jag vågar ta på mej utmaningen det är något med att sätta ord på det man vill, det är då det blir på riktigt ;) tack för inspirationen// kram kram

 6. Inspirerande läsning! Jag blir glad i hela kroppen när jag läser om människor som vågar ta chanser i livet! Man måste våga hoppa för att få luft under vingarna och till slut kunna flyga så högt man har lust till.
  Heja dig! :) Ha det bra!

  kram Pia

 7. Finaste Johanna! Jag är väldigt säker på att du kommer få allt du önskar dig. Du kommer nämligen inte få det, du kommer ta det;) Tack för inspirationen du skänker mig!
  Massa kramar
  Hanna

 8. Så kul att du vågade satsa på inredning och jobbet som stylist! Ett underbart jobb! Jag skyltar i butik, inredning och så men vill vidare med det och utveckla det! Så nu får man bara ta steget! Tack för en inspirerande blogg! Kram J

 9. Så kul att få läsa mer om dig och din väg mot att hitta din “grej”! Blir verkligen imponerad av er som verkligen vågar lämna det trygga och satsa på sin dröm och det man egentligen vill. Du inspirerar mig!

  Själv är jag inte riktigt där än, även om jag också har mina drömmar och idéer för framtiden. Om ett år är jag klar med min ingenjörsutbildning som förhoppningsvis ger mig ett bra jobb och den trygghet jag behöver för att våga satsa mer på min kreativa sida om ytterligare några år. Så ser i alla fall planen ut just nu, men den har ändrats förut så man vet ju aldrig…

  Ska blir spännande att se allt du har på gång, tror det kommer gå strålande!
  Kram.

 10. Vad kul att läsa lite mer om dig! Och jag älskar att läsa om människor som bryter upp och vågar satsa på sina drömmar. Det är så inpsirerande! Och otroligt modigt! Jag är säker på att det kommer att gå jättebra för dig.

  Själv sitter jag på ett tryggt jobb, men drömmer mig bort. Men vet inte riktigt till vad….älskar ju färg, form, vackra bilder, text, inredning….men vad det skulle bli av det vet jag inte riktigt! :)

  Ska bli spännande att följa dig i höst!
  Kram Jennica

 11. Underbart Johanna! Älskar allt du skriver:) Och så otroligt imponerad över dig. Vilken tjej du är!! Jag drömmer också, men är som du var för några år sedan, inte riktigt säker på hur jag ska gå till väga. Kommer JAG klara det? Kommer folk gilla det jag gör? Vart börjar jag? Behöver jag tidigare erfarenhet eller räcker det med passionen?

  Jobbet som inköpare inom mode ligger mig också väldigt nära. Kul att du ändå kunde säga att det inte var din grej. Vem vet, det kanske inte är min heller. Men jag utbildar mig fortfarande, ska snart läsa Supply Chain Management med inriktning på inköp. Modebranschen, det är dit jag ska! Men helst med ett annat mål i sikte, eller kanske snarare en dröm. Och helst inom branschen för de alla minsta, kidsen! :) Men någonstans får man börja, och tanken på inköpare har jag haft som ett mer realistiskt jobb läääääänge!

  Får man fråga vilket företag du var på? Lindex?
  Kram och tack för att du delade med dig :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>