Fem saker

Egentligen vet jag inte alls om ni är intresserade, ibland tycker att vissa sådana här listor kan vara lite töntiga om jag för uttrycka mig så. Men jag har blivit utmanad av Hedvig och jag att avslöja fem saker ni inte visste om mig och en fegis vill jag ju inte vara så här kommer de:

1. Jag är en riktig tävlingsmänniska, på gott och ont. Vi lämnar det så.

2. Jag är en matsnobb och står för det! Skulle typ kunna driva en blogg som enbart handlade om detta för denna fråga ligger mig varmt om hjärtat och engagerar mig till tusen. Köper ekologisk och närodlat, är livrädd för halvfabrikat ock äter väldigt sällan kött eller fågel. Fisk däremot älskar jag och äter flera dagar i veckan. Om jag ska äta kött eller fågel får det vara riktigt bra sådan, alltså ekologisk, helst vilt eller från en lokal bondgård. Hellre riktigt bra(=dyrare) kött 1 gång i månaden än flera kilo dåligt kött i veckan.

3. Jag och min kille A har varit tillsammas sedan vi var 14år, var hemligt kär i honom redan i 6:e klass och tyckte att han var skolans snyggaste kille. Något år senare blev vi ihop och jag är fortfarande barnsligt kär.

4. Tre karaktärsdrag jag verkligen inte klarar av är snålhet, lathet och bitterhet.

5. Jag kan bli kär i saker, så kär att jag av ren kärlek ger dem en liten puss!? Den kan vara fina förpackningar, tekoppar, en bok eller nu senast var det min nya mössa i cashmere. Vet inte om det är riktigt friskt men jag väljer att se det som att jag gillar att omge mig med kärlek.

 Så, nu vet ni lite mer om mig! Hoppas att jag inte skrämde iväg någon.

17 reaktion på “Fem saker

 1. Blev så glad av att läsa det här, särskilt sista punkten. Det är kul att få se en liten annan del av dig med. Kan verkligen också bli kär i saker. Det förgyller definitivt vardagen med att omge sig med vackra ting! Kram.

 2. Åh Johanna! Jag gör samma sak o pussar på mina favoritsaker ibland!! Så himla roligt att höra ngn annan som gör samma, trodde jag var ensam om det :)
  Kram Emelie

 3. Men du är ju bara sååå underbar, Johanna!! Gud vad jag känner igen mig i det du skriver. Jag är också en matsnobb och förstår inte hur man inte vill handla ekologiskt och närodlat. Helst äter även jag vilt och undviker framför allt kyckling, som är riktigt vidrigt ur många synvinklar. Dels för hur de drivs upp, samt även på grund av hur mycket gifter de matas med för att växa snabbt…blääää! Jag älskar också vackra ting och kan verkligen bli riktigt kär!!!

  Jag gillar din lista!!

  Kram Blackbird

 4. Haha, underbart! Tycker att lagom doser sånt här förgyller en blogg – att få någon form av djup bakom det hela!
  Ha en fin dag och fortsätt med det du gör, du gör det bra!

 5. Haha.. jag kan inte annat än att hålla med om att det är lite geeky men det är ju rätt så kul brytning mot all inredning tycker jag.

  Tycker att du har en sund och fin inställning till det där med kött. Jag tycker att vi konsumenter absolut skulle köpa mer fisk. Jag undrar varför? Om det är svårare att laga? Har man blivit skadad av skolans mat kanske?

  Å så fint att ni har vart tillsammans så länge. 14 år! Och att ni fortfarande svävar runt. Det är ju annars så vanligt att man växer ifrån varandra!

  Måste passa på att säga att du har gjort något väldigt bra med din sida, otroligt fin och “ren”, inspirerande och jag ser med spänning fram emot att få se dig växa som stylist!

  Stor kram!

 6. Jag tittar in hit var och varannan dag men har nog varit ganska dålig på att lämna kommentarer. Men nu måste jag verkligen tala om hur roligt det är att få läsa sådana här inlägg eftersom det är så kul att få lära känna människor bakom bloggarna lite bättre.

  Ha en fortsatt fin vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>