Mode

Nejdå, jag lovar att detta inte kommer bli en modeblogg men eftersom att jag jobbar med mode och tycker om vackra saker och ting är det svårt att låta bli att ibland halka in på just mode. Ibland är jag så trött på det så att jag nästan spyr, all denna yta, hets och ständig strävan om att göra nästa säsong liite bättre. Men så plötsligt vänder det. En ny säsong med härliga höstkläder är på väg ut i butikerna, modemässorna/veckorna är snart här för att visa upp våren 2012, snart börjar arbetet med nästa höst och så rullar det på. I en evig karusell och just nu älskar jag det! Jag älskar att kika runt på alla varumärkens hemsidor som fyller på med snygga kampanjbilder och nya produkter, älskar att kika runt hos modebloggarna för att snappa upp det senaste, älskar att sitta och sucka över fina material och rynka pannan över färgkartor. För säga vad man vill om inredningens frammarsch med modebranschen ligger ständigt ett steg före när det gäller trender och uppdateringar. När hela inredningssverige ligger nere under sommaren är det faktiskt både roligare och lättare att fokusera på just mode och så är det ju den där väskan också.. Love it!

Foto: Fashionblog & Carolines Mode

16 reaktion på “Mode

 1. Ja den väskan har man ju suktat efter några gånger… Kan för övrigt bara hålla med om dina tankar kring modevärlden. Efter snart 12 år som designer hae jag kommit till insikt att hatkärleken till det ytliga och flyktiga består. Inför varje ny säsong älskar jag det och sen kommer ångesten över hetsen krypandes.

  • Mmm, det känns som den perfekta väskan just nu..
   Ja, det är väl så. Bara att vänja mig alltså :)
   Kramar till dig

 2. Kan bara hålla med! Kommer själv från modebranschen och ibland blir man bara så trött på den så man kan spy och ibland älskar man den. Hatkärlek, i alla fall från min sida. En sak som jag har tänkt på, nu när jag är mamma”ledig” och har fått lite distans till saker och ting, det är att det är mycket roligare med mode när det inte finns några måsten och ramar att hålla sig inom (svart säljer bättre än rött, v-ringat bättre än rund etc). Mode är faktiskt som roligast när man får låta fantasin flöda fritt utan att ha försäljningsstatistik flåsandes i nacken:)

  Hälsningar
  Sophie

  • Visst är det så! Inte konstigt att jag älskar det när jag precis är tillbaka från semestern och nästan är helt själv på kontoret.. Fråga mig igen när “allvaret” börjar ;)
   Kramar Johanna

 3. Mode är ju lika kul som inredning! Speciellt nu till hösten! Var in på HM idag och hittade så mycket fint. Men men.. jag ligger ju för tillfället på 18 kg plus iom bebis som snart ska ut. Jag satsar stenhårt på inredningen istället just nu. Har gjort en moodboard som jag verkligen gillar.

  Kram Terese

  http://www.hedvigochjag.blogspot.com

  • HM har så mycket fint nu inför denna hösten! Haha, ja det gör du nog rätt i! Inte kul att köpa en massa kläder som du inte kommer kunna ha så länge till. Ditt moodboard är verkligen fint!
   Kram Johanna

 4. Jag förstår inte hur jag helt har kunnat missa din blogg!! Nu har jag streckläst och sträckglott de flesta av dina inlägg, and I like :)
  Har länge letat efter en bra svensk inspirationsblogg, nu har jag hittat den. Vi ses!

  Hälsningar Caroline
  madam-c.blogspot.com

 5. Jag håller helt och hållet med dig! Som du vet jobbar jag också med mode och har någon slags hat-kärlek till det. Det kan vara väldigt ytligt och då kan det vara skönt att “fly” till inredning, som känns mer avslappnat. Jag håller också med dig om att inköp och trender kan vara väldigt kreativt och kul!

  Ha en bra dag på jobbet!

  Kram Charlotte,
  blackbirdstyle.blogspot.com

  • Skönt att jag inte är ensam om hur jag känner! Tror att de flesta inom branschen har någon slags hat-kärlek till det faktiskt. Visst är det skönt att fly till inredning, mycket snällare :)
   Ha det fint!
   kramar tanten

 6. Jag skulle inte alls ha något emot om du skrev/visade lite om mode då och då – jag tycker om allt som är vackert att titta på (kanske därför jag har en sådan knasig, ofokuserad blogg, haha) och tycker det mesta går lite hand i hand. Kläder inspirerar till inredning och tvärtom. :-)

 7. Är också väldigt förtjust i den där väskan, men måste nog vinna på Triss innan det köpet blir verklighet tyvärr. Risken är dock att jag hittar ännu fler saker jag vill ha när jag kikar in på din blogg, du visar verkligen upp massa fint helt i min smak. Är så glad att jag hittat hit!
  /en annan Johanna

  • Ja, en trissvinst hade inte suttit fel! Omänskligt dyr!
   Kul att du gillar min blogg. Tack snälla!
   Kramar Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>