Tävla och vinn ett fat från Crème de la Crème

Från och med idag startar jag igång en ny kategori här på bloggen. Tävla med Tant Johanna! Tanken är att ni med jämna mellanrum kommer få möjlighet att tävla om fina och handplockade vinster som mitt hjärta klappar lite extra för. Med sponsorhjälp från Crème de la Crème har jag ordnat så att ni först och främst har chans att vinna det fina fatet Einar som visas på bilden, värde 900kr. För att delta i tävlingen behöver du svara på följande två frågor i kommentarsfältet och glöm inte att ange din mailadress. Lycka till!

1) Vilket år startade Crème de la Crème på allvar? Ledtråd finns på hemsidan.

2) I vilket rum i ditt hem skulle fatet få stå samt vad du skulle använda det till? Beskriv kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till den lyckliga vinnaren Ulrika!

*Tävlingen pågår t o m. den 27/6 då vinnaren utses och meddelas här på bloggen och via mail. Du måste ha fyllt 18 år för att få tävla. Ett fat värt 900 kr ligger i potten. Beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

39 reaktion på “Tävla och vinn ett fat från Crème de la Crème

 1. Hej!

  Vilken fin fin tävling…har spanat in dessa vackra fat tidigare och faktiskt försökt göra ett eget av loppisfynd (gick tyvärr inget vidare). Vill gärna vara med och tävla!

  1. 2009
  2. På min köpmannadisk i köket där jag ställer saker jag tycker om!

  Håller tummarna! (Tack för en inspirerande blogg!)

  Bästa hälsningar Karin i Borås

 2. 1. 2009
  2. Fatet skulle stå på vårt stora köksbord, fyllt med kakor och bullar att njuta av under fikastunderna i sommar! Mysigt med ett udda och unikt fat som skapar hemtrevnad.

 3. Vilket underbart fat! Tänk att jag höll på att missa detta!

  Året var 2009.

  Det skulle passa bra in i vår nya lägenhet som vi får nycklarna till på tisdag. Där tror jag att det skulle passa bra på den vita byrån i sovrummet. Den skulle få agera samlingsplats för smycken och annat småplock samt mjuka upp den annars grafiska stilen med svartvita posters som den delan av rummet är tänkt att få ha. När det blir storkalas skulle det nog även få agera kakfat!

  Nu håller jag tummarna och hoppar i säng!

  Ha en fin vecka!
  Kram Maria

 4. Hej! Klart att jag måste delta :)
  1. 2009

  Kakfatet skulle jag vilja mixa med något annat loppisporslin.
  Älskar blanda udda porslin. Vi håller just nu på med att bygga ihop Ellies lekstuga som ska bli ett cafe. Förra sommaren köptes massa udda koppar och fat som ska flytta in i cafeet när stugan e färdig. Om jag vinner kakfatet så skulle det kunna stå högt högt uppe på hyllorna i cafeet utom räckhåll för barnens händer:)

  Ha en fin vecka Kram

 5. Pingback: Weekly mix | Tant Johanna

 6. 2009. längst upp skulle jag ha någon “klängblomma” som faller ner lite fint över kanten, sedan på faten under skulle jag ha hembakade kanelbullar. mm! :)

 7. 2009
  Kakfatet skulle förstås få hänga med mig på balkongen hela sommaren, bästa fikastället!

 8. 1) 2009
  Nästa lördag flyttar vi till nytt hem
  så jag vet inte vart någonting ska få stå, än
  ändå vill jag så gärna vinna!
  tänk om vinsten skulle till mig hinna
  ett vackert kakfast till vår inflyttningsfest
  att bjuda kakor till varenda gäst!

 9. 2009

  Och det där fatet skulle få åka med till Gotland där det skulle fyllas med allehanda bakexperiment att bjuda alla kringresande vänner på som (förhoppningsvis) stannar till och hälsar på i vårt sommarhus! Fantastiskt fint!

 10. 2009
  Einar skulle sitta som en smäck
  I mitt kök i ensamt majestät
  Alla andra grejor tar jag väck
  Einar behöver det!

 11. 2009
  Einar skulle sitta som en smäck
  I mitt kök i ensamt majestät
  Alla andra grejor tar jag väck
  Einar behöver det!

 12. 2009

  Så fint! Vilket drömfat! Det skulle få stå mitt i vårt kök/vardagsrum på köksön och vara en naturlig ‘conversation piece’ och hålla alla godsaker som jag vill bjuda alla gäster och min fina familj på, vardag som fest. Hoppas på tur!

  Tack för att jag får läsa din fina blogg! Sann inspiration!

 13. 1, 2009
  2, Einar skulle få trona på mitt vita bord i köket, där han skulle få hysa massor av frukt och bär; avokado, bigaråer, citroner samt en och annan chokladbit…

  Mvh Elin

 14. 1) 2009
  2) det skulle stå på matbordet i stugan. Hela stigande går i vitt, blått o rött så det skulle passa perfekt. Det skulle stå framme jämt, dels som en vacker prydnad men framför allt för att användas dagligen. Hoppas!

 15. 1. 2009
  2. “Kakfatet” skulle passa utmärkt på min balkong brevid den gamla blå-vita soppskålen som jag ärvt av min farmor och som jag planterat blommor i. I koppen skulle jag plantera en murgröna eller dylikt som slingrar sig ner och ger behaglig skugga åt småfåglar som skulle få mumsa på goda frön på översta fatet och tvätta sig i vatten på det understa. Ett fågelspa skulle man kunna kalla det.

  //Karin (kacka_us@hotmail.com)

 16. 1: 2009
  2: finaste Einar! kom och skynda på renoveringen av vårt kök, snälla! det är lätt att drunkna i jobb och dagishämtningar och trädgårdsarbete så här års, men jag BEHÖVER det där nya köket nu. och om du hade väntat, då tänker jag att det hade gått lite snabbare? det gamla opraktiska 70-talsköket (där skåpsluckorna inte går att stänga och kaklet är lappat av fyra olika fabrikat) är på väg ut och in ska ett måttbeställt kök som på alla sätt gör sig bättre i en arbetarbostad från sekelskiftet. köket kommer att få revansch igen och planändringarna kommer ÄNTLIGEN att ge mig en riktig arbetsbänk! och du Einar – du skulle stå där på hedersplatsen framför fönstret, ständigt fylld av läckerheter. välkommen!

  /Fia (hej@fiaelia.com)

 17. 2009.
  Jag skulle ha detta fina fat på mitt matbord. Jag är så sugen blått och vitt porslin. I sommar ska jag till Frankrike o hoppas hitta lite fint porslin. Tillsammans kommer det bli en fröjd för öga. Hoppas, hoppas..
  carrolann@hotmail.com

 18. 1:2009
  2: Standard plats hade jag haft den på mitt vita slagbord i min lilla lägenhet med enbart ett rum, men den hade följt med mig ut på alla utflykter som jag ska göra med mina vänner i sommar. fylld av frukt, choklad och ost skulle den kunna stå väldigt fint på en filt ute i naturen bland mig och mina vänner likt en brasa…

 19. Jag måste prova lyckan med ett så fint fat som pris.

  1. 2009
  2. Jag skulle placera Einar på vårt lilla zinkbord i gästrummet och fylla det med såväl väldoftande tvålar och lotion och välsmakande praliner så att våra gäster skulle känna sig extra varmt välkomna till oss.

 20. Wow vilken fin tävling :)

  Rätt svar:
  1. 2009
  2. Kära Einar, jag dig önskar , att få ställa dig i hallen.
  På mitt vita hallbord som är lika högt som tallen.
  Bordet är vitt och du är Blå, vilket fint par ni skulle blivit, ni två.
  Och i din övre koppskål skulle de få ligga en godis eller två…

  Håller tummen hårt att det blir vi två! ;) Kramkram

 21. 1. 2009

  2. Fina Einar skulle jag ha lagt i sovrummet på min vita byrå vid mitt fönster och ha mina smycken på den. Då blir det ett smycke varje dag!

 22. 1. År 2009
  2. Hoppas nu på att fatet Einar vinna
  så att man i mitt vardagsrum sen detta kan finna
  där skulle det vara pricken över i:t
  och rymma mången god bit
  uppifrån och ner; bokstavskex, småkakor och kardemummakaka
  så fikat skall både vuxna och barn smaka
  håller tummarna för detta fina fat i tre etage
  mitt rum skulle bli som taget från ett inredningsreportage
  /Kicki
  vartomt@hotmail.com

 23. Ja dom är ju så fina dom faten!
  1. 2009
  2. Den skulle få stå väl synlig i vitrinskåpet vid matplatsen, och få komma fram och användas till allt möjligt, så ofta som bara möjligt. Jag tänker fika, praliner, julbord, ja den förgyller nog i många sammanhang!

 24. 1) 2009

  2) Helt underbart fat! Fatet skulle få hedersplatsen på vårt antika matsalsbord i vår nya lägenhet som vi flyttar in i i augusti! Koppen skulle jag fylla med mitt favoritsmågodis och faten skulle jag fylla med macarons som jag bakade för första gången nu i veckan – supergoda och snygga! Matchar det snygga fatet =)

  annahyllengren@gmail.com

 25. 1) År 2009 började hon på allvar satsa på sin kreativitet och resultatet sälj i webbutiken!
  2) Det slog mig direkt att koppen överst skulle innehålla smält choklad och på fatet under ligger det stora härliga saftiga bitar av frukt, jordgubbar, banan, melon, hallon, som man doppar i chokladen…mums! Perfekt att snaska på till midsommarkvällen :)

  (anja_nustad@hotmail.com)

 26. 1. 2009
  2. Man vet ju aldrig så noga med sådana saker som kan vara bra att ha till mycket. Men jag tror nog att det skulle platsa alldeles föträffligt på våra byråar i sovrummet. Just nu är sovrummet bara ett enda kaos av tidningshögar, bokhögar, högar med kläder som ska sorteras, högar med leksaker, och andra högar. Ja, ni förstår. Men eftersom jag är väldigt bra på att se bilder framför mig hur fint det kan bli, så ser jag också hur fint fatet Einar skulle kunna bli på de städade och helt rena ytorna. Någon gång, kanske redan 2015.

 27. 1. 2009
  2. På sommaren skulle fatet få följa med till stugan i skärgården och fyllas med praliner, kakor och bullar. På vintern skulle det få härbergera mina smycken i sovrummet!

 28. Men vilken vinst! Och vilket fat!! Otroligt vackert!

  1. 2009

  2. Jag skulle nog göra som med allt annat, flytta runt det efter säsong och behov. Jag skulle nog börja med att duka fram en massa godsaker den 30 juli då jag firar att jag fyller 30 år! Den skulle jag utgå från i dukningen och tänk vad somrigt det skulle bli. Den skulle nog även få gästa i badrummet med smycken eller i köket med färsk frukt. Eller till fredagsmyset med nötter och goda ostar!

  Önskar dig en solig och mysig midsommar!!

 29. Ett riktigt sommarstuga-fat!

  1. 2009

  2. Mitt fat (som jag nu hoppas vinna, om inte så får jag helt enkelt köpa ett) ska få stå i mitt ‘solrum’ i stugan. Solrummet är vårt matsalsrum fullt med vita fönster runt om – om med min Birdcage walk tapet från Nina Campbell på väggarna blir det inte mycket mer sommar än så.

  Härlig midsommarvecka önskar jag dig Tanten!
  Ulrika / lilla.u

 30. Vad kul med tävlingar!
  1. 2009
  2. Jag skulle förvara alla mina smycken, örhängen, nagellack och annat “som bara dräller omkring” enligt pojkvännen, på fatet. Ordning och reda och kakor på fredag!
  Mail: doyoufancyme@hotmail.se

 31. 1. 2009

  2. Jag skulle ha fatet på mitt skrivbord som står i köket. Där skulle jag lägga pennor, gem, usb-minnen och annat krafs som just nu ligger och dräller på bordet. Till festliga tillfällen skulle jag använda det till kakor, snittar, praliner och snacks. Einar skulle bli välkomnad med stora famnen!

 32. 1. 2009

  2. Vilket fantastiskt fat!!! Då jag har ärvt en kaffeservis i serien som det överst fatet skulle fatet få en given hedersplatsen när jag dukar upp för fest kaffe. Fatet fyller jag med kakor och tryfflar och dottern kommer att lägga sina hemgjord marsipankulor i koppen på toppen!

  lilian.ekelin@comhem.se

 33. 1. 2009 gjorde Ida allvar av sitt intresse.
  2. Vi har under försommaren åkt varje ledig stund till vårt smultron ställe för att totalrenovera vårt kök, och nu har vi kommit till det roliga….att få börja inreda vi har öppna hyllor som vi ska fylla med fina och använbara saker som används i ett kök på sommaren och vad kan inte passa bättre än detta charmiga kak fat. Man blir bak sugen bara man ser det ; )

 34. 1. 2009

  2. Nyligen fick jag äntligen ett par stooora Spode-koppar som stått på min önskelista länge. Ja, nu när jag bockat av dessa, så dök det här fatet upp.. Skulle ju vara så fint, o så med lite rosa till också. Mellan kakkalasen skulle alltihopa få stå i mitt fina vitrinskåp på bästa plats!
  Hälsningar
  Ulrika – seventeendoors

 35. 1. Ida startade på allvar under 2009
  2. Om 3 veckor flyttar vi äntligen till vår underbar nya vindslägenhet. Fatet skulle vara välanvänt på alla kak-kalas, afternoon-tea, och bruncher som vi ska ha hela sommaren på vår nya balkong med utsikt över takåsarna.

  sara.landgren@swipnet.se

 36. Jag älskar faten från créme de la créme!

  1. År 2009 startade Ida webbutiken.
  2. Fatet skulle få stå mitt i rummet i vårt nya hus, vår egen lilla bit av paradiset på Österlen, precis till vänster om skorstenen vid spis och kamin, där vid gränsövergången mellan vardagsrum och kök. Jag skulle se fatet Einar det första jag gör varje gång jag kommer hem, och varje gång skulle mitt hjärta göra en glädjevolt. Fatet skulle få bära olika klädnader vid olika tillfällen. Vid tedags skulle det ha sin paradplats på bordet fyllt med kex och mjuka kakor, till jul skulle det digna av saffranskaka, klenäter och mandelmusslor och överst skulle det vara planerat en liten vit julros och murgröna.

  johannalethin@gmail.com

 37. Vilken fantastik tävling och otroligt fint fat!

  1. Crème de la Crème startade på allvar 2009!

  2. Detta fat skulle få första parkett i vårt kök, fylld med frukter till vardags eller med småtapas som gästerna kan plocka från…eller ombytlig som jag är så skulle det senare få flytta runt, kanske in till byrån i sovrummet – fylld med vardagliga ting och smycken!

  annica.wallin@gmail.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>