Stationshus

Jag har en förkärlek till gamla stationshus och skolor, drömmen är att en dag få möjligheten att rusta upp något och omvandla till bostad. När jag såg detta huset i senaste Sköna hem blev jag inte mindre övertygad om att det är just ett gammalt stationshus/skola som vi ska bo i någon gång i framtiden. Frågan är bara om det finns några sådana orörda byggnader kvar här på västkusten. Kolla in det fina schablonmålade golvet i matsalen, betongväggen bakom vedkaminen i köket och inte minst de snygga möblerna. Åh så fint!

Foto: Mette Helena Rasmussen/Sköna hem

10 reaktion på “Stationshus

 1. Pingback: Stationshus till salu | Tant Johanna

 2. Vi var så nära att slå till på en gammal skola för några år sedan … men så blev det inte. Men det är en levande dröm. My gaaaaad så fin stations villa!

  • Men vad säger du u.? Varför slog ni inte till?
   Det är min stora dröm att någon gång få bo såhär..

 3. Hej “Tanten” ;-)

  Japp jag kommer säklerligen att blogga om min nya bostad.. Jag mailar dig om detta ;-)

  Hoppas du får en fantastisk sommar!

  Jag läser din blogg varje dag!

  Kram Charlotte

  • Hej Charlotte!

   Jag såg din nya blogg. Kul!
   Detta ser jag fram emot.

   Kul att du är en trogen läsare. Tack :)

   Ha det så bra.
   Kram Johanna

 4. Superimponerande att kvinnan i huset hade målat köksgolvet själv! Här står en industrilokal med många meter i takhöjd högst upp på listan, men kyrka, skola, stationshus, eller kvarn skulle också duga ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>