På riktigt

I brevlådan låg idag senaste Elle Interiör, det är sann lycka för mig en måndag! Mina ögon fastnade lite extra för dessa fina lampor som Svante skriver om på de gröna sidorna längst bak i tidningen. Funkis, Torpet och 40-tal är namnen på utelamporna som Gysinge Centrum för Byggnadsvård låtit ta fram till den nya 1900-talsserien. Gemensamt för dem är specialgjutna järnstommar, handblåsta glaskupor, äkta emaljskärmar, lamphållare av porslin, CE- och S-märkta och stort plus till att morderna lågenergilampor kan användas i dem. Eftersom att jag inte är någon husägare skulle kunna tänka mig att ha modellen Funkis inomhus, tänk så snyggt i ett helkaklat kök!

Foto: Gysinge Centrum för Byggnadsvård

5 reaktion på “På riktigt

  1. men vad underbart! har inte hunnit kika i tidningen som damp ner igår ännu. Är precis på jakt efter utelampor med lite äldre snitt. Ska klicka mig vidare nu, tack för tipset :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>