Milanotips

På torsdag åker vi till Milano på en härlig familjeresa som vi fick i julklapp av A´s pappa & L. Det ska verkligen bli helt underbart att få komma iväg på lite semester tillsammans. Vi har biljetter till fotbollsmatchen Milan – Inter men annars är schemat blankt. Alltså finns det massor med tid för bland annat shopping och cafébesök. Jag vill veta vart jag hittar de bästa butikerna, restaurangerna och caféerna, plus allt annat jag inte får missa. Tipsa mig gärna!

Foto: Tant Johanna

7 reaktion på “Milanotips

 1. Hej Johanna!
  Jag bor i Milano sen en tid tillbaka och måste bara tipsa dig om att äta mycket glass! Det finns en glassbar som heter Chocolat (metrostop Conciliazone) som ni bara inte får missa. De har minst sex typer av chokladsmaker och även andra goda såklart, alla hemmagjorda. Definitivt ett måste :)
  Buon vacanza!

 2. Åh, derby på San Siro – Vill oxå!!!!

  Brera, Milanos supermysiga konstnärskvarter med massa spännande småbutiker, utställningar,resturanger & cafeér tycker jag att man absolut ska besöka när man är i Milano. Missa inte heller skönt barhäng på 10 Corso Como kvällstid, ofta fullt av trendkänsliga typer och diverse modefolk – massa härlig inspiration helt enkelt :-)

 3. Men vad härligt, då prickar du ju nästan in mässan. Du borde hitta massa intressanta happenings som sker även veckan innan!

  Hoppas du får det toppen!

 4. Å vad härligt! Missa inte Rossanna Orlandi, en underbar inredningsbutik en trappa upp på en innergård. 10 Corso Como är dyrt men en fantastiskt inspirerande butik och härligt lunchställe..missa inte bokshoppen en trappa upp. De Padova har väldigt fina möbler men också en grym prylbutik lite gömd längst bak i butiken. Bagutta är en favvorestaurang (liksom Papermoon tvärs över gatan) som jag aldrig missar och restaurangen Oscar serverar stans godaste hummerpasta vid långbord medan ägaren går omkring och skriker och skäller på gästerna och personalen…inget för en romantisk middag men en upplevelse. Lxx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>